Éjszaka az ország északi harmadán erősen felhős időszakok is lesznek, másutt kevesebb lesz a felhő. Napközben a változó felhőzet mellett hosszabb-rövidebb időre szinte mindenütt kisüt a nap, hazánk déli felén várható a több napsütés. Számottevő csapadék nem lesz, de helyenként északon gyenge eső, zápor előfordulhat.

Az Észak-Dunántúlon az északnyugati, másutt a déli, délnyugati szél élénkül meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 8 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 17 és 22 fok között valószínű, helyenként a tartósabban erősen felhős északkeleti területeken kissé hűvösebb lehet.

időjárás

A héten még marad az átlagosnál melegebb idő – fotó: Shutterstock

A hétvége nedves, de enyhe időjárása kedvezett a növények fejlődésének, és tovább gyorsítja ezt a folyamatot a következő napokban az átlagosnál több fokkal melegebb idő. A talaj hőmérséklete a felső 20 cm-en 6 és 9 fok között van az országban, és a hét közepére mindenütt meghaladja a 10 fokot, a hétvégére pedig 12-14 fokos talajhőmérsékleti értékek lesznek jellemzők. A talaj felső rétegeiben általában 40-60% közötti a nedvességtartalom, de a Dunántúl északi részén, ahol 15-20 mm eső hullott az elmúlt napokban, ennél magasabb értékek a jellemzők.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu megújult Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat főtámogatója: ADAMA Hungary Zrt., további támogató: Auditker Kft.