Éjjelre délen is megvastagszik a felhőzet, egyre több helyen valószínű - többnyire kisebb - eső, zápor. Az északnyugatira forduló szelet nagy területen erős, az északi megyékben átmenetileg viharos lökések is kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 13 fok között alakul.

Csütörtökön napközben eleinte erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd a délutáni órákban északnyugat felől határozott felhőzetcsökkenés kezdődik. Több helyen, elsősorban az ország déli felén várható eső, zápor, északnyugaton egy-egy zivatar sem kizárt. A légmozgás fokozatosan veszít erejéből, már csak az északi tájakon kísérheti egy-egy erős lökés a nyugatias szelet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 13 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 18 fok között valószínű, alacsonyabb értékek a tartósan csapadékos délnyugati tájakon várhatók.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat főtámogatója a Kaposflex Kft., támogatója az ICL Specialty Fertilizers.

Indexkép: Koma Dávid