Ma a Tiszántúlon, a Dél-Alföldön és az Északi-középhegység egyes részein borult, párás, foltokban ködös idő várható, másutt viszont túlnyomóan derült lesz az ég, több órára kisüt a nap. Főként a ködös tájakon ónos szitálás, esetleg hószállingózás kialakulhat. A Kisalföld térségében megélénkülhet a déli szél, másutt mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet a borult részeken 0, a napos tájakon +5 fok körül alakul. Késő estére +1 és -3 fok közé hűl le a levegő. Éjszaka a kezdetben kevésbé felhős tájakon is zúzmarás köd, illetve rétegfelhőzet képződik. Túlnyomóan borult, párás, ködös idő valószínű. Helyenként ónos szitálás, esetleg hószállingózás kialakulhat. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -6 és -2 fok között alakul.

Hétfőn túlnyomóan borult, párás, helyenként tartósan ködös időre lehet számítani, a Dunántúlon van esély arra, hogy szakadozottabb legyen a felhőzet. Főként a ködös tájakon alakulhat ki néhol ónos szitálás, hószállingózás. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -6 és -2 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2, +3 fok között valószínű.

Kedden borult, párás, foltokban ködös időre számíthatunk, legfeljebb a Dunántúlon helyenként süthet ki hosszabb-rövidebb időre a nap. Elszórtan szitálás, ónos szitálás várható. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de a Dunántúlon néhol megélénkül a déli, délkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +4 fok között valószínű, de a napos helyeken 7 fok is lehet.

Szerdán borult, párás, helyenként ködös időre számíthatunk, legfeljebb a Dunántúlon lehet helyenként napsütés. Elszórtan szitálás, ónos szitálás várható. Az ország nagy részén többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de a Dunántúlon helyenként megélénkül a déli, délkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +4 fok között valószínű, de a napos helyeken 7 fok is lehet.

Csütörtökön borult, párás, helyenként ködös időre számíthatunk, legfeljebb kis területen lehet napsütés. Elszórtan szitálás, ónos szitálás várható. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +3 fok között valószínű.

Pénteken borult, párás, helyenként ködös időre van kilátás, legfeljebb a Kisalföldön lehet kevés napsütés. Elszórtan szitálás, ónos szitálás várható. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de a Kisalföldön néhol megélénkül a déli szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +3 fok között valószínű.

Szombaton többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, főként a Dunántúlon alakulhat ki elszórtan havas eső, havazás. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +3 fok között valószínű.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat főtámogatója a Kaposflex Kft., támogatója az ICL Specialty Fertilizers.

Indexkép: MTI/Mohai Balázs