Ma északkelet felől lassan vékonyodik, majd szakadozik a felhőzet. Az Északi-középhegység és az Észak-Alföld nagy részén több órára kisüt a nap, másutt inkább csak rövid napos időszakok várhatók, illetve a Dunántúl nyugati felén estig zárt maradhat a felhőtakaró. Délelőtt elsősorban az Észak-Dunántúlon és a középső országrész északi felén valószínű még szórványosan hószállingózás, gyengülő havazás, majd délutánra megszűnik a csapadék. A keleti, északkeleti szelet többfelé élénk lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +3 fok között alakul. Késő estére általában -1 és -6 fok közé hűl le a levegő, de északkeleten hidegebb is lehet.

Éjszaka északkeleten, keleten többnyire kevés lesz a felhő, a Dunántúl nyugati, délnyugati részén ugyanakkor általában erősen felhős vagy borult marad az ég. A két terület között változóan felhős időre van kilátás. Csapadék nem valószínű, legfeljebb délnyugaton lehet helyenként hószállingózás. A keleti, északkeleti szél többnyire mérsékelt marad. A késő esti -1, -8 fokról hajnalra -3, -15 fokig hűl le a levegő, délnyugaton lesz a kevésbé hideg, az északkeleti, vastagabb hóval borított, derült tájakon várható a legalacsonyabb hőmérséklet.

Hétfőn túlnyomóan napos idő, kevés felhő várható, de délen, délnyugaton időnként erősen felhős körzetek is lehetnek. Arrafelé hószállingózás előfordulhat. A déli, délkeleti szél gyenge vagy mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -4 és -10 fok között alakul, de a szélvédett havas helyeken akár -15 fokig is lehűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet +2 és -3 fok között valószínű.

Kedden eleinte kevés lesz a felhő, majd nyugat felől felhősödés kezdődik. Kezdetben csupán néhol, délutántól egyre többfelé várható csapadék: északkeleten zömében hó, másutt a havas eső, eső mellett átmenetileg ónos eső is hullhat. A déli, délkeleti szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet jellemzően -2 és -7 fok között várható, de a havas, derült részeken -10, -12 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 2 és 7 fok között alakul, ugyanakkor északkeleten kevéssel fagypont alatt marad a csúcsérték.

kép

Hóesés, havas eső, eső is várható – fotó: Shutterstock

Szerdán többnyire erősen felhős lesz az ég, majd késő délutántól nyugat felől felszakadozik a felhőtakaró. Szórványosan várható csapadék: északkeleten hó valószínű, másutt a havas eső, eső mellett átmenetileg ónos eső is hullhat. A nyugatias szél megélénkül, időnként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között alakul.

Csütörtökön többnyire gyengén felhős, napos idő várható, majd estefelé megnövekszik a felhőzet. A hajnali, reggeli órákban elszórtan előfordulhat hózápor, de napközben már nem valószínű csapadék. A nyugati szél megerősödik, a Dunántúlon helyenként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 8 fok között alakul.

Pénteken átmenetileg csökken, majd ismét erősen megnövekszik a felhőzet. Hajnalban, illetve estefelé számíthatunk záporra, hózáporra, illetve délen esőre. A délnyugati szél helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8 fok között alakul.

Szombaton túlnyomóan borult lesz az ég. Több helyen valószínű eső. A keleti, délkeleti szél helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 8 fok között alakul.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu megújult Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat támogatója az Auditker Kft.