Éjszaka kezdetben borult lesz az ég, és sokfelé várható eső, helyenként havas eső, északkeleten hó is, majd az éjszaka második felében nyugat felől jelentősen csökken a felhőzet, megszűnik a csapadék. A nyugatias szelet többfelé erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +4 fok között alakul.

Hétfőn felszakadozik, csökken a felhőzet, és reggeltől már felhőátvonulások várhatók. Reggelig többfelé számíthatunk vegyes halmazállapotú csapadékra (északkelet felé növekszik a hó, havas eső esélye, másutt jellemzően eső valószínű), napközben már csak helyenként lehet zápor, hózápor. Az északnyugatira forduló szél megerősödik, nagy területen viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 8 fok között alakul, délnyugaton a magasabb értékekkel.

Kedden felhőátvonulásokra számíthatunk több-kevesebb napsütéssel. Elszórtan zápor, hózápor előfordulhat. Estétől északkeleten erősen megnövekszik a felhőzet. A gyakran erős északnyugati szelet nagy területen viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -7, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +5 fok között alakul, délnyugaton valószínű az enyhébb idő.

hó

Havas eső és hó is várható még a jövő héten – fotó: Pixabay

Szerdán északkeleten eleinte erősen felhős, majd ott is felszakadozik a felhőzet, másutt változóan felhős lesz az ég, több-kevesebb napsütéssel. Északkeleten elszórtan gyenge havazás, havas eső előfordulhat. A nyugatira, délnyugatira forduló szél megélénkül, néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és -6 fok között alakul, de a még havas, derült helyeken jóval hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 10 fok között alakul, északkeleten az alacsonyabb értékekkel.

Csütörtökön eleinte változóan felhős lesz az ég, majd délután főként délen erősen megnövekszik a felhőzet, napközben legfeljebb néhol, estétől főként délen egyre több helyen valószínű eső. A délnyugati szél élénk, helyenként erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +3 és -6 fok között alakul, de a még havas, derült helyeken jóval hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 6 és 11 fok között alakul, de északkeleten, északon 2 és 5 fok között valószínű.

Pénteken többnyire erősen felhős lesz az ég, csak északkeleten lesz szakadozottabb a felhőzet. Több helyen alakul ki eső, havas eső. Az északnyugatira forduló szél megélénkül, néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire +2 és -3, északkeleten -4, -6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 7 fok között alakul.

Szombaton többnyire erősen felhős lesz az ég, és elszórtan valószínű eső, havas eső, északkeleten hó. Az északkeleti szél néhol megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és -6, északkeleten -7, -9 fok között alakul, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +5 fok között valószínű.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu megújult Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat támogatója az Auditker Kft.