Hétfő éjfélig záporok országszerte előfordulhatnak, ám a viharos erejű szél miatt hétfő estig még figyelmeztető előrejelzés is érvényben van:

Késő délutánig a Dunántúl nyugati felén és az ország északkeleti harmadán lehet időnként viharos (60-70 km/h) az északi, északkeleti szél. Délután a keleti, délkeleti határvidéken egy-egy - viharos széllel kísért - zivatar kialakulhat.

Keddi előrejelzés:

Túlnyomóan derült, napos idő lesz, csapadék nem várható. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 32 fok között alakul.

Szerdán várható idő:

Átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet. Több helyen számíthatunk záporra, zivatarra. Az északnyugati szél időnként megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 20 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 32 fok között valószínű, délkeleten a magasabb értékekkel.

Aggódva kémleljük az eget, mert egyrészről jól jön a csapadék a kukoricának, ugyanakkor már aratnánk is az árpát... – fotó: Agroinform.hu / Igric Dominika

Csütörtöki időjárás:

Napos idő várható kevés felhővel, csapadék nélkül. Az élénk északnyugati, északi szelet helyenként erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között alakul.

Péntek:

Fátyolfelhős, napos idő várható, csapadék nem valószínű. A délnyugatira forduló szél helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között alakul. A fátyol- és gomolyfelhők mellett több-kevesebb napsütés várható, elszórtan zápor, zivatar kialakulhat. A nyugatira, északnyugatira forduló szél megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között alakul.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu megújult Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat támogatói az ADAMA Hungary Zrt. és az Auditker Kft.