Hétfő

Sok napsütés várható kevés fátyol- és gomolyfelhővel. Helyenként alakulhat ki zápor, zivatar - nagyobb eséllyel délen és nyugaton. A keleti, északkeleti szél időnként megélénkülhet, zivatarok környezetében átmeneti szélerősödés is előfordulhat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 24 és 28 fok körül valószínű.

Nagyon erős UV-B sugárzás várható hétfőn az egész országban - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az MTI-hez eljuttatott figyelmeztetésben azt írták: hétfőn várhatóan az egész országban meghaladja az UV-index a 7-es értéket. Felhívták a figyelmet arra, hogy ilyenkor fokozottan kell védekezni a napsugárzás által okozott leégés ellen.

Azt javasolják, hogy ha lehetséges, napközben 11 és 15 óra között kerüljék az emberek a napozást, és használjanak vállat takaró pólót, szalmakalapot, illetve fényvédő krémet. Normál bőrtípusnál már 15-20 perc napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet – tették hozzá.

Kedd

Sok napsütésre számíthatunk gomoly- és fátyolfelhőkkel. A nap második felében északnyugat felől már vastagabb felhők is érkezhetnek. Szórványosan előfordulhat zápor, zivatar, nagyobb számban a nyugati, északnyugati országrészben. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás, csak zivatar környékén erősödhet meg a szél.

A minimum-hőmérséklet 8 és 16, a maximum 24 és 29 fok között alakul.

traktor

Egész héten kora nyári időre számíthatunk – fotó: pixabay.com

Szerda

Változóan felhős idő valószínű több-kevesebb napsütéssel. Több helyen számítani lehet esőre, záporesőre, zivatarra. Az északi, északnyugati szél sokfelé megélénkül, főleg zivatarban átmenetileg megerősödhet.

A hajnali 9, 16 fokról délutánra 22 és 28 fok közé melegszik fel a levegő.

Csütörtök

Változóan felhős időre van kilátás, több-kevesebb napsütéssel. Szórványosan előfordulhat záporeső, zivatar. Az északi szél sokfelé megélénkül, zivatar térségében megerősödhet.

Hajnalban 8, 15, a délutáni órákban 23, 29 fokot olvashatnak le a hőmérőkről.


Péntek

Változóan felhős időre lehet számítani, több-kevesebb napsütéssel, elszórtan záporesővel, zivatarral. Sok helyütt megélénkül, időnként megerősödik az északi szél.

A minimum-hőmérséklet 8, 16, a csúcsérték 22, 28 fok között valószínű.

Szombat

A gomoly- és fátyolfelhők mellett sok napsütés várható. Csak egy-egy zápor fordulhat elő. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északi, északkeleti szél.

Hajnalban 7, 15, a délutáni órákban 20, 26 fokot mérhetnek.

Vasárnap

Változóan felhős idő, több-kevesebb napsütéssel. Helyenként előfordulhat záporeső, zivatar.

Sokfelé megélénkül az északi szél, 20, 26 fok várható.

SZÉLTÉRKÉPCSAPADÉKTÉRKÉPHŐMÉRSÉKLETTÉRKÉP

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában.