Ma éjjel az ország északi harmadán és a Nyugat-Dunántúlon erősen megnövekszik a felhőzet, és elszórtan – főként északnyugaton – eső, zápor valószínű, kezdetben északnyugaton néhol zivatar is lehet, másutt derült vagy gyengén felhős marad az ég. A szél az éjszaka második felében egyre nagyobb területen északira, északnyugatira fordul, megélénkül, elsősorban a Dunántúl északi felén helyenként megerősödik. A késő esti 15, 20 fokról hajnalra 11, 16 fokig hűl le a levegő.

időjárás

Többfelé lehetnek záporok – fotó: Shutterstock

Csütörtökön északon erősen felhős vagy borult időre számíthatunk több helyen esővel, záporral. Délebbre a napos órákat követően délután megnövekszik a felhőzet, és elszórtan alakulhat ki csapadék, elsősorban a Tiszántúlon néhol zivatar is előfordulhat. Az északi, északnyugati szelet nagy területen erős, néhol viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 16 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet az Alföldön 21 és 27 fok között alakul, egészen délkeleten lehet 25 fok fölött. Az ország többi részén a maximum általában 16 és 21 fok között valószínű, és a délelőtti órákban áll be.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat támogatója az Auditker Kft.