Éjszaka a Tiszántúlon marad a borult idő, de már ott is egyre kevesebb helyen eshet, ugyanakkor a Dunántúlon újra megnövekszik a felhőzet, és elsősorban az ország északi harmadán ismét több helyen eleredhet az eső, záporeső. Hajnalra az Alföldön foltokban párássá válhat a levegő, köd is képződhet.

Délelőtt még jellemzően erősen felhős lesz az ég, a Dunántúlon, északon és délkeleten több helyen lehet kisebb csapadék, majd délutántól fokozatosan mindenütt megszűnik a csapadéktevékenység, estére az Alpokalján is. Délutántól északkelet felől gyorsan csökken a felhőzet, egyre nagyobb területen kisüt a nap.

időjárás

Kedden egyre többfelé kisüt a nap, néhol már a kánikula is visszatér – fotó: Shutterstock

Az északias szelet elsősorban nyugaton és az Északi-középhegység térségében kísérhetik erős széllökések, de zivatarok környékén és a Dunántúl északi szélre érzékeny helyein viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 16 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 18 és 23, a Dunától keletre 23 és 29 fok között alakul. Az Alpokalján lesz a leghűvösebb, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a legmelegebb.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu megújult Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat fő támogatója: ADAMA Hungary Zrt., további támogató: Auditker Kft.