Országos előrejelzés: vasárnap estétől hétfő reggelig

Országszerte borult lesz az ég, tartós, kiadós esőre kell számítani. A legtöbb csapadék az ország középső részén várható. A Dunántúlon sokfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik az északi szél, keleten is kísérhetik erős lökések az északkeletire, északira forduló szelet. A késő esti 8 és 14 fokról hajnalra 7 és 12 fok közé hűl le a levegő.

Hétfőn várható időjárás:

Túlnyomóan borult lesz az ég. Sokfelé várható kiadós eső, zápor, egy-egy helyen zivatar sem kizárt. A csapadék mennyisége több helyen elérheti a 20-40 mm-t, sőt néhol még ennél is több hullhat. Az északi szél nagy területen megerősödik, a Dunántúlon viharos széllökésekre is számítani kell. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között alakul.

Országos előrejelzés: kedd

Felszakadozik, csökken a felhőzet - legtovább keleten marad felhős az ég. Eleinte a Tiszántúlon, illetve a Duna-Tisza-közén még eshet az eső, majd délutánra ott is megszűnik a csapadék. Az erős északi szelet több helyen viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között alakul.

Szerdai időjárás:

A gyakran változó felhőzet mellett néhány órás napsütésre is van kilátás. Csapadék nem valószínű. Az északi szelet több helyen kísérik erős lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +7 fok között alakul, néhol talajmenti fagy is várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 12 fok között valószínű.

Egy montázs az aktuális- és elmúlt munkákról. Hamarosan újra dolgozhatunk, ha elvonul az esőzés – fotó: Hopka Balázs

Előrejelzés csütörtökre:

Közepesen felhős idő várható, emellett néhány órára a nap is kisüt. Csapadék nem valószínű. Az északi szél helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +6 fok között valószínű, néhol talajmenti fagy is várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 12 fok között alakul.

Pénteki időjárás:

Változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Csapadék nem valószínű. A nyugati, északnyugati szél olykor megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5 fok között valószínű, néhol talajmenti fagy is várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 13 fok között valószínű.

Országos előrejelzés: szombat

Közepesen felhős idő várható, néhol kisebb eső előfordulhat. A nyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +6 fok között alakul, de néhol talajmenti fagy is várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között valószínű.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu megújult Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat támogatói az ADAMA Hungary Zrt. és az Auditker Kft.