Ma az ország nagyobb részén túlnyomóan borult idő várható, de elsősorban a déli, délkeleti tájakon délután kisebb-nagyobb körzetekben már felszakadozhat, csökkenhet a felhőzet. Sokfelé lesz további eső, zápor, egy-egy zivatar is előfordulhat, majd délután egyre nagyobb területen gyengül, szűnik a csapadék, estefelé inkább már csak északkeleten, északon eshet. Az Alföldön a délnyugatira, délire forduló, másutt az északi, északnyugati szelet kísérhetik élénk, néhol erős lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon többnyire 7 és 9, másutt 9 és 15 fok között alakul, de délkeleten néhol 16, 17 fok is lehet.

Éjszaka az ország nagyobb részén felszakadozik, csökken a felhőzet, de főként északkeleten még hajnalban is erősen felhős vagy borult marad az ég. Köd nagyobb eséllyel délnyugaton, nyugaton képződhet. Északkeleten helyenként még további eső, zápor előfordulhat. A nyugati, délnyugati szelet néhol élénk lökések kísérik. A késő esti 3, 10 fokról hajnalra általában -1 és +5 fok közé hűl le a levegő, de északkeleten 6, 8 fok is előfordulhat.

Hétfőn a ködfoltok délelőtt feloszlanak, és általában több órára kisüt a nap a változó felhőzet mellett, de főként északkeleten és a Dunántúl nyugati tájain tartósabban több lehet a felhő. Északkeleten délelőtt még helyenként gyenge eső, szitálás előfordulhat. A délire, délkeletire forduló szelet az Észak-Dunántúlon élénk, Sopron környékén időnként erős lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 14 fok között alakul.

Kedden eleinte fátyolfelhős lesz az ég, majd délnyugat felől megvastagszik a felhőzet, és egyre többfelé várható eső, zápor. Kelet felé haladva csökken a csapadék valószínűsége. A keleti, délkeleti, az Alpokalján az északi szél megélénkül, néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és +7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 18 fok között alakul, délkeleten lesz az enyhébb idő.

eső

Szinte mindennap érkezhet eső – fotó: Shutterstock

Szerdán többnyire erősen felhős lesz az ég, inkább csak rövid napos időszakok lehetnek. Több helyen várható eső, zápor. A Dunántúlon az északi, északnyugati, az Alföldön a déli, délkeleti szelet kísérik erős lökések, a Dunántúlon viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 20 fok között alakul, keleten lesz az enyhébb idő.

Csütörtökön erősen és közepesen felhős területek és időszakok egyaránt lesznek. Szórványosan alakul ki eső, zápor. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 18 fok között alakul – délkeleten a legmagasabb értékekkel.

Pénteken az éjszaka képződött pára, köd feloszlását követően közepesen felhős lesz az ég. Számottevő csapadék nem valószínű, de szitálás előfordulhat. A déli, délkeleti szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között alakul.

Szombaton változóan felhős lesz az ég, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, csapadék nem valószínű. A déli, délkeleti szél nagy területen megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12, 19 fok között alakul.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat főtámogatója a Kaposflex Kft., támogatója az ICL Specialty Fertilizers.