Eleinte túlnyomóan napos időre számíthatunk fátyol-, illetve gomolyfelhőkkel, csak elvétve valószínű zápor. A késő délutáni, kora esti óráktól hazánk északnyugati, északi felén már erőteljesebb gomolyfelhő-képződés várható elszórtan záporral, zivatarral.

Eső előtt sikerült végezni! – fotó: Nagy Krisztián

Éjszaka nyugat, északnyugat felől erősen megnövekszik, majd az éjszaka második felében a Dunántúlon már csökkenni kezd a felhőzet. Az ország északi, északnyugati felén, kétharmadán több helyen várható záporeső, zivatar, délen kisebb a csapadék esélye, de helyenként ott is előfordulhat.

Hétfőn a Tiszántúlon, illetve északkeleten is csökken a felhőzet, megszűnik a csapadék, általában napos idő lesz a jellemző, majd elsősorban az északkeleti megyékben képződhetnek ismét gomolyfelhők, ott néhol kialakulhat zápor, zivatar. A szél mindenütt északira, északnyugatira fordul, megélénkül, időnként megerősödik, zivatar térségében viharos lökések is lehetnek.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 21 fok között alakul.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 27 és 32 fok között várható.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában!