Ma túlnyomóan napos, száraz időre van kilátás. A délnyugatira forduló szelet elsősorban a Nyugat-Dunántúlon kísérik erős, olykor viharos lökések. A csúcshőmérséklet 18 és 24 fok között várható. Késő estére 7 és 14 fok közé hűl le a levegő. Éjszaka az ország nyugati felében megnövekszik a felhőzet, de csapadékra inkább csak a nyugati határ közelében lehet számítani. A hőmérséklet késő este 7 és 14, hajnalban 5 és 10 fok között alakul.

Hétfőn északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, de az Alföldön még több órára kisüthet a nap. Napközben a Dunántúlon több helyen, az Északi-középhegység területén helyenként alakulhat ki eső, záporeső, majd késő este már délkeleten is lehet csapadék. Az északnyugatira forduló szél többfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 18 fok között valószínű, északnyugaton lesz napközben a hűvösebb, délkeleten a melegebb.

Kedden többnyire erősen felhős idő várható, szórványosan valószínű eső, záporeső. Északnyugaton a nap második felében már nagyobb területen szakadozhat, csökkenhet a felhőzet, itt a legkisebb a csapadék esélye. Az északnyugati, északi szél élénk, helyenként erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között valószínű.

Szerdán eleinte többnyire erősen felhős lesz az ég, majd mindenütt felszakadozik, csökken a felhőzet. Napközben a gomolyfelhő-képződés mellett több-kevesebb napsütésre számíthatunk. Éjszaka helyenként zápor előfordulhat, majd napközben már számottevő csapadék nem valószínű. Az északi, északkeleti szelet többfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között valószínű.

tavasz

Főleg csapadékmentes, napos-felhős, kellemes tavaszi idő jön – fotó: Shutterstock

Csütörtökön általában kevés lesz a felhő, sok napsütésre számíthatunk, csapadék nem várható. Az északi, északkeleti szél többfelé megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +2, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 15 fok között valószínű.

Pénteken kevés lesz a felhő, sok napsütésre számíthatunk, csapadék nem lesz. Az északkeleti szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 18 fok között valószínű.

Szombaton gyengén felhős, napos idő várható csapadék nélkül. A légmozgás általában gyenge vagy mérsékelt lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között valószínű.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu megújult Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat támogatója az Auditker Kft.