Ma éjszaka többnyire derült vagy gyengén felhős lesz az ég, csapadék nem várható. A déli, délkeleti szél több helyen élénk, néhol erős lesz. Hajnalra 7 és 12 fok közé hűl le a levegő.

Hétfőn eleinte a sok napsütés mellett kevés lesz a felhő, majd délutántól délnyugat felől megnövekszik a felhőzet, és főként a Dunántúlon eső, zápor is valószínű. A déli, délkeleti szelet többfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 25 fok között valószínű.

Kedden több-kevesebb napsütésre, gomolyfelhő-képződésre számíthatunk. Több helyen várható zápor, néhol zivatar. A déli, délnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 22 fok között valószínű.

szél

Felhős idő széllel, emelkedő hőmérséklettel: erre számíthatunk – fotó: Shutterstock

Szerdán eleinte változóan, keleten erősebben felhős lesz az ég, majd délután csökken a felhőzet, néhol zápor előfordulhat. Megélénkül a déli szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 23 fok között valószínű.

Csütörtökön sok napsütésre, délután gomolyfelhő-képződésre számíthatunk. Napközben néhol, estétől délnyugaton, nyugaton zápor, néhol zivatar már lehet. A délkeleti szél helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között valószínű.

Pénteken a gomoly- és fátyolfelhők mellett több-kevesebb napsütés várható. Több helyen alakulhat ki zápor, néhol zivatar. A déli szél helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 23 fok között valószínű.

Szombaton változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, helyenként zápor előfordulhat. A déli szél néhol megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 23 fok között alakul.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu megújult Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat támogatója az Auditker Kft.