Az időjárásunkat a következő napokban alakító magassági hidegörvény hatására jelenleg még a Benelux-államoktól Észak-Olaszországig terjedő területen csapadékos és az átlagosnál lényegesen hűvösebb az időjárás. Több helyről érkezett 50 mm-t meghaladó csapadékról jelentés, a maximumok pedig csak 20 fok közelében alakulnak.

Szombat estig a Kárpát-medence időjárását is az említett hidegörvény alakítja, így sokfelé kell csapadékra számítani.

Szombaton országszerte erőteljes gomolyfelhő-képződés valószínű, a legtöbb napsütés a Tiszántúlon várható, a Dunántúlon azonban inkább erősen felhős égkép lesz jellemző. Rövidebb-hosszabb szünetekkel sok helyen valószínű ismét zápor, zivatar. A zivatarokat pénteken és szombaton is elsősorban felhőszakadás kísérheti. Az északias szél főként zivatarok környékén lehet erős vagy viharos.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 22 fok között valószínű.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton általában 25 és 31 fok között valószínű, de a Délnyugat-Dunántúlon ennél kissé hűvösebb, míg a Tiszántúl északi felén néhány fokkal melegebb lehet.

A jövő héten jelentős mértékben csökken a zivatarok kialakulásának esélye.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában!

Indexkép: Agroinform/Igric Dominika