Ma éjszaka keleten is erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és sokfelé várható zápor, zivatar. Heves zivatarok is előfordulnak. A csapadék súlypontja az éjszaka második felére az Alföld fölé helyeződik, majd hajnalra arrafelé is gyengül a csapadékhajlam, nagyobb területen a felhőzet is csökken, szakadozik. Szélerősödés csak zivatar környezetében lehet. A hőmérséklet késő este 18 és 26, hajnalban 15 és 20 fok között várható.

Szerda reggel, délelőtt átmenetileg kevesebb helyen valószínű csapadék, akár hosszabb időre is kisüthet a nap, majd ismét erős gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, és egyre többfelé várható zápor, zivatar. Heves zivatarok is kialakulhatnak felhőszakadással (>30, néhol > 50-60 mm), jégesővel (jégméret akár 2, 3 cm körül), szélviharral. Szélerősödés csak zivatarok környezetében lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 20 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 30 fok között várható, északnyugaton lesz a hűvösebb.

OMSZ

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat támogatója az Auditker Kft.