Éjjel északnyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, a Dunántúl északi felén vastagabb, másutt jobbára magasszintű felhőzet várható. Északon egy-egy futó zápor előfordulhat. Az északnyugati szelet időnként erős vagy élénk lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +5 fok között alakul, északnyugaton valószínű az enyhébb idő.

Szerdán reggeltől északkelet, észak felől csökken a felhőzet, a napsütést helyenként erősebben megnövekvő gomolyfelhőzet zavarhatja, kis eséllyel a nyugati határvidéken jelentéktelen zápor kialakulhat. Az északi, északnyugati szelet gyakran kísérik erős vagy élénk lökések, majd estére mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +5 fok között alakul, északnyugaton valószínű az enyhébb idő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 14 fok között várható.

A meleg időben egyre jobban beindul a vegetáció, fejlődne az őszi vetés is, de hatalmas szüksége lenne minél előbb legalább 20-30 mm csapadékra. A mandula, kajszi teljes virágzásban van, melyet a múlt hét közepi fagyok már károsítottak. A többi gyümölcs rügypattanás körüli fenológiai fázisban jár. A talaj hőmérséklete a fölső 20-30 cm-es mélységben jelenleg 10 Celsius fok körüli az országban.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu megújult Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat támogatója az Auditker Kft.