Ma éjjel északon, északkeleten is megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, így jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég. Elsősorban a déli vidékeken számíthatunk kisebb havazásra, hószállingózásra. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A késő esti 0, -5 fokról hajnalra általában -1, -6 fok közé csökken a hőmérséklet, de az eleinte derült, hóval borított északkeleti területeken ennél jóval hidegebb is lehet.

Kedden kezdetben északnyugaton, majd északon is felszakadozik a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, másutt többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, és ismétlődő havazás valószínű. Főként a déli megyékben megélénkül az északi, északkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és -6 fok között alakul, de az eleinte derült, havas északkeleti tájakon jóval hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +2 fok között várható.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu megújult Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat támogatója az Auditker Kft.

Indexkép: Gönczi Dávid