Országos előrejelzés: vasárnap estétől hétfő reggelig

Az éjszakai óráktól dél felől fokozatosan fátyolfelhőzet húzódik fölénk, főként az éjszaka első felében lesznek elsősorban északon derült, vagy gyengén felhős körzetek. Számottevő havazás délen sem várható. Az északi, északkeleti szelet több helyen élénk, néhol erős lökések kísérik. A hajnali órákra általában -7 és -15 fok közé hűl le a levegő, de a gyengén felhős, havas, szélvédett tájakon hidegebb lehet.

Időjárás: hétfő reggeltől hétfő éjfélig

Eleinte napos idő várható, majd dél felől egyre nagyobb területen megnövekszik a felhőzet, a déli, délkeleti megyékben vastag felhőtakaró alakul ki, amelyből hószállingózás, havazás előfordulhat. Az északi, északkeleti szél megélénkül, helyenként megerősödik, a havas területeken hóátfúvást okozva. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -általában -8 és -15 fok között alakul, de a hóval borított, szélvédett tájakon -15 fok alatti értékek is előfordulnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és -8 fok között alakul.

Keddi előrejelzés

Túlnyomóan borult lesz az ég, csupán estefelé kezd el szakadozni a felhőzet dél felől. Több helyen várható havazás. Az északi szél helyenként megerősödik, a hóval borított tájakon hófúvást okozva. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -8 és -15, a legmagasabb nappali hőmérséklet -4 és -10 fok között alakul.

Szerdán várható

Szakadozott felhőtakaró mellett néhány órás napsütésre is számíthatunk. Keleten eleinte még gyengén havazhat. Az északi szél helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -10 és -17 fok között valószínű, de a havas, szélvédett tájakon -20 fok körüli értékek is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet -4 és -10 fok között alakul.

Ha nagy hó már nem is lesz, de a nagy hidegre azért fel kell készülni – fotó: Shutterstock

Országos előrejelzés: csütörtök

Kezdetben kevés lesz a felhő, majd napközben délnyugat felől erős felhősödés kezdődik. Délutántól egyre több helyen várható havazás, délen ónos eső, fagyott eső is. A keleti, délkeleti szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -10 és -16 fok között várható, de a gyengén felhős, havas tájakon kevéssel -20 fok alatti értékek is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és -7 fok között alakul.

Pénteki előrejelzés

Borult lesz az ég. Több helyen várható csapadék. A havazást egyre nagyobb területen váltja fel havas eső, ónos eső, fagyott eső, majd eső. A keleti, délkeleti szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5 és -10, a legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +4 fok között alakul.

A szombat talán enyhülést hoz majd

Erősen felhős vagy borult lesz az ég. Szórványosan előfordulhat eső, havas eső, néhol ónos eső is. A déli, délnyugati szél időnként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +6 fok között alakul.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat támogatója az Auditker Kft.