Várható időjárás az ország területén vasárnap estig:

Ma kora délutánig mindenhol erősen felhős vagy borult lesz az ég, ezt követően szakadozik a felhőzet, a Dél-Dunántúlon és az Alföldön sok helyen akár hosszabb időre is kisüthet a nap. Éjszaka a Dunántúlon sok marad a felhő, máshol viszont jelentősen csökken a felhőzet, emellett párássá válhat a levegő.

Vasárnap országszerte sok napsütésre van kilátás, csak az Északi-középhegység térségében és délelőtt a Dunántúlon lehet kissé több a felhő. Holnap délelőttig elszórtan, összességében egyre kevesebb helyen alakulhat ki zápor, a legkevesebb csapadék északkeleten eshet. Egy-egy zivatar is lehet, jobb eséllyel a Dél-Dunántúlon és a Tiszántúlon. Ezt követően csapadék nem várható. A szél fokozatosan délkeletire fordul és megélénkül, holnap nagy területen megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 9 fok között alakul, délkeleten lehet enyhébb a hajnal. A legmagasabb hőmérséklet vasárnap 17 és 23 fok között várható.

tavasz

Kirándulóidő lesz holnap, sok napsütéssel – fotó: Shutterstock

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat támogatója az Auditker Kft.