Ma az ország nagy részén szinte zavartalan napsütésre számíthatunk, legfeljebb az Északi-középhegység és Észak-Alföld környezetében fordulhat elő kevés fátyol- és gomolyfelhő. Vasárnap nyugaton marad a túlnyomóan napos idő, míg elsősorban a Dunától keletre már gomolyfelhők képződnek, és főként az északkeleti, keleti tájakon néhol zápor is kialakulhat. Ma az északkeleti, holnap az ország döntő részén már az északnyugati, nyugati szelet kísérhetik olykor élénk lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 7 fok között valószínű, de a fagyzugos területeken gyenge fagy továbbra is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap jobbára 20 és 24 fok között várható.

húsvét

Vasárnap nyugaton marad a túlnyomóan napos idő, míg elsősorban a Dunától keletre már gomolyfelhők képződnek – fotó: Pixabay

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat támogatója az Auditker Kft.