Péntek

A napsütést fátyolfelhőzet, illetve szaharai por zavarja. Emellett gomolyfelhők is képződhetnek. Csapadék nem lesz. A keleties szél helyenként megélénkül.

A maximum-hőmérséklet 30 és 38 fok között alakul. A déli országrészben lesz a legmelegebb, ahova a legmagasabb figyelmeztetést adtak ki a magas középhőmérséklet miatt.

Extrém, illetve nagyon erős UV-B sugárzás várható pénteken az ország egész területén – figyelmeztet a HungaroMet.

Közlésük szerint a figyelmeztetési kritériumot meghaladó extrém UV-B sugárzás várható a Nyugat-Dunántúlon, a Közép-Dunántúlon, a Dél-Dunántúlon, Pest vármegyében és Budapesten, illetve a Dél-Alföldön. Ezeken a területeket az UV-index meghaladja a 8.0 értéket, a lehetséges maximum érték pedig 8,3. Emellett nagyon erős UV-B sugárzás várható pénteken az Észak-Alföldön és Észak-Magyarországon, ezeken a területeken az UV-index meghaladja a 7.0 értéket.

Szombat

Szakadozott felhőzet, illetve gomolyfelhő-képződés szakíthatja meg a napsütést. Szórványosan zápor, zivatar előfordulhat. A szél többfelé megerősödik.

A minimum-hőmérséklet 16 és 24 fok között valószínű, a maximum-hőmérséklet 28 és 36 fok között várható. Délkeleten lesz a melegebb.


Vasárnap

Sok napsütés várható gomoly- és fátyolfelhőkkel, elszórtan fordulhat elő zápor, zivatar. Többfelé megélénkül, a Tiszántúlon és a Nyugat-Dunántúlon időnként megerősödik a szél.

A minimum-hőmérséklet 15 és 22 fok között várható, maximum-hőmérséklet jellemzően 27 és 33 fok között alakul.

SZÉLTÉRKÉPCSAPADÉKTÉRKÉPHŐMÉRSÉKLETTÉRKÉP

Az Agroinform.hu Időjárás rovatában 24 órás, 7, 15 és 30 napos országos és település szintű előrejelzéseket, valamint az elmúlt 30 napban mért adatokat is megtalálod, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt.

Indexkép: Kiss Tibor