Kedd

Az északi területek felett helyenként vastagabb maradhat a felhőtakaró, máshol gomolyosodik a felhőzet. Eső, zápor, zivatar többfelé várható, de lesznek területek, ahol szárazon marad a talaj. A szél az ország keleti felén megélénkül, zivatarok környezetében átmenetileg megerősödik.

Az OMSZ az egész ország területére elsőfokú riasztást adott ki a zivatarok miatt, amelyeket elsősorban felhőszakadás kísérhet (15-30 mm, helyenként több is lezúdulhat), de kis méretű jég és szélerősödés is előfordulhat környezetükben.

Intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat

Intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat – Fotó: OMSZ

A maximum-hőmérséklet általában 20 és 25 fok között alakul.

Szerda

Jellemzően felhős lesz az ég, azonban hosszabb-rövidebb napos időszakok. Több helyen, akár többször is előfordulhat csapadék, zömmel zápor, zivatar, napközben nagyobb, éjjel valamivel kisebb számban. A szél néhol megélénkül, zivatarban megerősödik.

A minimum-hőmérséklet 11 és 17 fok között várható, a maximum-hőmérséklet 21 és 27 fok között valószínű, de a tartósabban csapadékos tájakon ennél hűvösebb is lehet.


Csütörtök

Felhős idő várható, de lehetnek hosszabb-rövidebb napos időszakok. Több helyen, ugyanakkor egy helyen akár többször is lehet zápor, zivatar. A szél néhol megélénkül, zivatarban megerősödik.

A minimum-hőmérséklet 11 és 17 között valószínű, a maximum-hőmérséklet 21 és 27 fok között alakul, viszont a tartósabban csapadékos tájakon ennél hűvösebb is lehet.

SZÉLTÉRKÉPCSAPADÉKTÉRKÉPHŐMÉRSÉKLETTÉRKÉP

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában.

Indexkép: Hopka Balázs