Szombat

Északkeleten általában borult marad az ég, lassú lesz a melegedés, másutt viszont több-kevesebb napsütésre számíthatunk. Csapadék nem várható. Délelőtt az északnyugati szél még erős lehet a Dunántúlon, ám estére az ország egész területén mérséklődik a légmozgás.

A borult tájakon a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 fok körül alakul, máshol viszont 3-8 fok közé is melegedhet a levegő.

Vasárnap

Az éjszaka képződött zúzmarás köd, illetve a rétegfelhőzet a legtöbb helyen zsugorodni fog, azonban a Tiszántúl egyes részein tartósnak is bizonyulhat. Alapvetően fátyolfelhős, napos idő várható. Számottevő csapadékra nem kell számítani, de keleten a ködös, borult körzetekben néhol előfordulhat hószállingózás, szitálás, ónos szitálás. A szél általában mérsékelt marad.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -8 és -2 fok között alakul, de a havas, illetve szélvédett tájakon ennél hidegebbre kell számítani. A legmagasabb nappali hőmérséklet a napos területeken 2, 8, a felhős, ködös vidékeken -2, +1 fok között várható.

Figyelmeztető előrejelzés - szél

 

Hétfőn a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t – Fotó: OMSZ

Hétfő

Az északnyugati szél az ország északi részén megerősödik, több helyütt viharossá is fokozódik. Az OMSZ figyelmeztető előrejelzést adott ki az északi megyékre, mert a legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t.

Emelett felhőátvonulásokra kell készülnünk, általában közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Helyenként hószállingózás, -szitálás is előfordulhat.

Hétfő délutántól az északkeleti megyékben elszórtan vegyes halmazállapotú, záporos csapadék előfordulhat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -5 és +1 fok között alakul, de a havas, fagyzugos részeken ennél jóval hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 5 és 10 fok között valószínű.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában!

Indexkép: Gáspár Elizabet