Kedd

Kedden általában derült, száraz idő várható. Az északi vidékeken vonulhat fel vékony fátyolfelhőzet hajnalban, ekkor foltokban átmeneti pára, köd is képződhet, a nyugati tájakon esetleg rétegfelhős körzetek is előfordulhatnak. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt marad. Hajnalra általában 5 és 11 fok közé csökken a hőmérséklet, de a vízpartok mentén és a városokban ennél enyhébb, elsősorban az északi völgyekben, illetve a homokhátságokon hidegebb is lehet.

A fátyol- és gomolyfelhők mellett továbbra is sok napsütés, száraz idő várható. Mérsékelt marad a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 27 fok között várható.

Gyümölcsérlelő idő következik

Az elmúlt hét első felében még előfordult csapadék az országban, csütörtöktől azonban szárazra fordult az időjárás. Ez a csapadékmentes idő egész héten folytatódik, eseménytelen, nagyrészt napos idő várható átlag közeli hőmérsékletekkel, mely a gyümölcseink érését segíti. A frissen elvetett repce számára azonban jól jönne a csapadék – olvasható a met.hu agrometeorológiai elemzésében.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában!

Indexkép: Nagy Tamás