Szombat

2021. szeptember 18-án általában napos, gomolyfelhős időre számíthatunk, de reggel, délelőtt északkeleten még lesznek felhősebb helyek, ám később ott is több órára kisüt a nap. Főként az északkeleti megyékben alakulhat ki zápor, esetleg zivatar, az ország többi részén kisebb a csapadék előfordulási esélye. Az északnyugati szelet napközben sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 20 és 25 fok között várható, de északkeleten ennél kissé alacsonyabb értékeket is mérhetünk.

Nincsenek könnyű helyzetben az allergiások

A levegő parlagfű-pollenkoncentrációja ebben az időszakban a legmagasabb. Budapesten 4-es fokozatú (a térképen lila színnel jelölve), azaz nagyon magas koncentráció jellemző, de minden vidéki területen is magas, 3-as szintű (a térképen piros színnel jelölve) a pollenkoncentráció mértéke, amely minden allergiás számára tüneteket okoz.

pollentérkép

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában!

Indexkép: Galambos Joci