A hét utolsó napján még sokfelé számíthatunk záporra és zivatarra, de felhőszakadás már kevésbé lesz jellemző. A jövő hét elejére hazánk időjárás jelentősen megváltozik.

Mire számíthatunk ma este?

A délutáni felhőszakadással kísért zivatarok megszűnnek, az átmeneti szélerősödésnek is vége. A délutáni 21 és 27 fokos hőmérséklet este 17 és 22 fok közé süllyed. Éjszaka fokozatosan csökken a záporos, zivataros gócok számossága, ahogy a felhőzet is csökkenni kezd. A Dunántúlon azonban továbbra is előfordulhatnak felhősebb tájak, errefelé záporokkal és zivatarokkal kell számolni.

Hajnalra pára- és ködfoltok képződhetnek. Az északi és északkeleti szél a hajnali óráktól megélénkül, a zivatarok környezetében ismét átmeneti szélerősödéssel számolhatunk. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 18 fok között alakul.

Milyen idő várható a hét utolsó napján?

A réteges felhőzet gomolyosodik, így ismét erőteljes gomolyfelhő-képződés várható. Kora estétől északkeletről csökken a felhőzet. Többfelé várható zápor és zivatar. Estére, éjszakaára a csapadékhullás főként a déli, délnyugati területekre koncentrálódik.

Az északi, északkeleti szél megélénkül, helyenként meg is erősödhet. Zivatarok környezetében átmeneti viharos lökésekkel számolhatunk. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 28 fok között alakul.

Figyelmeztető előrejelzés

Ahogy szombaton, úgy vasárnap is számíthatunk nagyobb zivatarokra. Szombaton délután több helyen rövid idő alatt egy-egy helyen akár 50 mm feletti csapadék sem kizárt. Főként a dombvidéki és hegyvidéki tájakon fordulhat elő ismét villámárvíz. A zivatarban viharos, akár 60 km/h feletti szél, jégeső is előfordulhat. Erre szombat este északkeleten, vasárnap pedig több helyen is számíthatunk.

Holnap késő délutántól északkelet felől stabilizálódik a légkör, így estére délre és délnyugatra szorulhatnak vissza a csapadékgócok. A megerősödő északkeleti szelet kísérő erősebb lökések főként az Észak-Alföldön és az Északi-középhegységben okozhatnak problémát.

SZÉLTÉRKÉPCSAPADÉKTÉRKÉPHŐMÉRSÉKLETTÉRKÉP

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában.