Este, késő este jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég, és leginkább az ország délnyugati felén többfelé várható eső, zápor. Az éjszaka második felében azonban észak, északnyugat felől felől mindenütt csökken a felhőzet, reggelre nagyobb területen kiderül az ég, ezzel párhuzamosan pedig a legtöbb helyen megszűnik a csapadék. Hajnalra a kevésbé szeles délnyugati és északkeleti tájakon foltokban köd képződhet, másutt ugyanis élénk marad az északnyugati szél. 

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 8 és 13 fok között valószínű, de a szélvédett, kevésbé felhős északi völgyekben ennél hidegebb is lehet

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 8 és 13 fok között valószínű, de a szélvédett, kevésbé felhős északi völgyekben ennél hidegebb is lehet – ábra: OMSZ

Agrometeorológia: További csapadék öntözi a földeket

Bár a betakarítási munkákat jelentősen hátráltatja a csapadékos időjárás, a talajok feltöltődése jól halad, egyre mélyebb rétegekbe is jut a nedvességből. Az őszi kalászosok vetéséhez jó magágyat lehet készíteni, és a frissen kelt repce fejlődéséhez is adott a nedvesség. Az esős idő a hét további részében is folytatódik, a jövő hét elejétől számíthatunk a csapadékhajlam csökkenésére.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában.

Indexkép: Gyöngyösi József