Estig főként az ország északnyugati harmadán lehet számítani szűrt napsütésre a fátyol és gomolyfelhők mellett, utóbbiakból elszórtan zápor, egy-egy zivatar kialakulhat. Másutt egyre nagyobb területen vastagodik, záródik a felhőtakaró, és dél, délkelet felől egyre többfelé elered az eső. Este, éjjel a csapadékzóna leginkább az ország délkeleti felét, kétharmadát érinti, nagyobb mennyiség délkelet felé haladva valószínű.
Az éjszaka második felétől fokozatosan felszakadozik, csökken a felhőzet, egyre inkább a Tiszántúlra korlátozódik a csapadék, de vasárnap délelőtt ott is megszűnik.

ködös időjárás

Talaj menti köd Salgótarján közeléből fotózva – forrás: MTI / Komka Péter

Vasárnap az északkeleti határvidéken még délután is sok lehet a felhő, másutt a kezdeti jobbára napos időt erőteljes gomolyfelhő-képződés váltja fel, és a nap második felében több helyen várható zápor, zivatar – nagyobb eséllyel a középső területeken. Hajnalig gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás, később elsősorban a Dunántúlon nagy területen kísérik élénk, helyenként erős lökések az északnyugatira forduló szelet. Emellett vasárnap a zivatarokat is kísérhetik erős, esetleg viharos közeli széllökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet jobbára 8 és 14 fok között alakul.
A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap többnyire 19 és 24 fok között várható, de az északkeleti határvidéken ennél alacsonyabb értékek is előfordulhatnak.
Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában!