Ma napos idő várható többnyire kevés gomoly- és fátyolfelhővel, de délen kis eséllyel kialakulhat egy-egy zápor, esetleg zivatar. Általában gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 fok között alakul. Késő estére 19 és 25 fok közé hűl le a levegő. Éjszaka általában derült vagy gyengén felhős lesz az ég. Csapadék nem várható. Gyenge marad a légmozgás. Hajnalra általában 14 és 20 fok közé hűl le a levegő.

Hétfőn napos időre számíthatunk többnyire kevés fátyol- és gomolyfelhővel. Legfeljebb néhol fordulhat elő zápor, zivatar. A déli szél többfelé megélénkül, zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 35 fok között várható.

Kedden eleinte kevés lesz a felhő, majd a Dunántúlon erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, ott szórványosan, másutt néhol alakulhat ki zápor, zivatar. Gomolyfelhő-képződés mellett keleten sok, másutt kevesebb napsütésre számíthatunk. A szél déliről, délnyugatiról egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, megélénkül, helyenként megerősödik. Zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 22 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 27 és 31, másutt 31 és 35 fok között várható.

Szerdán erőteljes gomolyfelhő-képződésre, sok napsütésre számíthatunk. A Dunántúlon helyenként, keleten szórványosan alakulhat ki zápor, zivatar. Az északnyugati, északi szél nagy területen élénk, néhol erős lesz, zivatarok környezetében a szél viharossá fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között valószínű.

napsütés

Továbbra is meleg, túlnyomóan napos idő lesz – fotó: Shutterstock

Csütörtökön gomolyfelhős, napos időre számíthatunk, helyenként zápor, zivatar előfordulhat. Az északkeleti szél néhol megélénkül, illetve zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között valószínű.

Pénteken gomolyfelhős, napos időre számíthatunk, helyenként zápor, zivatar lehet. Néhol megélénkül a délnyugati szél, de zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 fok között valószínű.

Szombaton gomolyfelhős, napos idő várható, néhol zápor, zivatar kialakulhat. Az északias szél többfelé megerősödik, zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 34 fok között alakul.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu megújult Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat támogatója az Auditker Kft.