Éjjel eleinte nyugaton, majd a főváros környékén és a Dél-Alföldön is megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, másutt kissé felhős, főként fátyolfelhős idő várható. Elsősorban a Dunántúlon várható többfelé zápor, zivatar. A légmozgás többnyire mérsékelt marad, de zivatarok környezetében átmeneti szélerősödés előfordulhat. A hőmérséklet késő este 15, 23, hajnalban általában 10 és 17 fok között alakul, de az északi völgyekben 8, 9 fokra is lehűlhet a levegő.

időjárás

A hevesebb esőzések a Dunántúlon várhatók – fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Csütörtökön erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, és több helyen alakul ki zápor, zivatar. A hevesebbek a Dunántúlon várhatók, ott több alkalommal is lehet csapadék. Többnyire mérsékelt marad légmozgás, csak zivatarokban lehet erős vagy viharos a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 10, 17 fok között alakul, de az északi völgyekben néhol 8, 9 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24, 29 fok között valószínű.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat főtámogatója a Kaposflex Kft., támogatója az ICL Specialty Fertilizers.