Szerda

Hajnalban az ország északkeleti, keleti részein a gomolyfelhőkből továbbra is kialakulhat zápor, zivatar, másutt főként derült, száraz idő várható. Napközben gomolyfelhős idő várható sok napsütéssel, a Dunától keletre lesznek erősebben gomolyfelhős területek is. Kora délutánig ezeken a területeken helyenként zápor, néhol egy-egy zivatar még kialakulhat, a délután második felétől kezdve azonban már nem valószínű csapadék. Az északias szelet csak kevés helyen kísérhetik erős széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között alakul.

Csütörtök

Gomolyfelhős, napos időre van kilátás. Zápor az északi, északkeleti határvidéken fordulhat elő. Az északi szél helyenként megélénkül. Hajnalban 10, 16, a legmelegebb délutáni órákban 24, 28 fok valószínű.

Péntek

Általában napos idő várható gomolyfelhő képződéssel. A Dunától keletre, elsősorban az Északi-középhegység tág környezetében néhol zápor, esetleg zivatar előfordulhat. A hőmérséklet hajnalban 11, 17, délután 25, 29 fok között alakul.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában!

Indexkép: Agroinform/Gáspár Elizabet