Szombat

Az ország délkeleti harmadán, negyedén fokozatosan beborul az ég, és ott egyre többfelé elered az eső. Másutt a többórás napsütést követően gomolyfelhők képződnek, amelyekből elszórtan alakulhatnak ki záporok, az északnyugati határ mentén egy-egy zivatarra is van esély. A légmozgás többnyire mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 20 és 23 fok között alakul, de a borult és tartósabban csapadékos déli, délkeleti tájakon csak 16, 19 fok lesz.

Vasárnap

Erőteljes gomolyfelhő-képződés és sok magasszintű felhő mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Szórványosan alakul ki záporeső, néhol zivatar is lehet. A északnyugati szél sokfelé megélénkül, zivatar térségében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 13, a csúcshőmérséklet 17 és 23 fok között várható.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában!

Indexkép: Galambos Joci