Ma estétől holnap reggelig a Dunántúlon többnyire erősen felhős lesz az ég, és ott néhol zápor, esetleg zivatar előfordulhat. A Dunától keletre inkább csak fátyolfelhők lehetnek, és arrafelé csapadék sem várható. A déli, délkeleti szél általában mérsékelt marad. A késő este 17, 23 fokról hajnalra 14, 20 fok közé csökken a hőmérséklet.

Hétfőn alapvetően napos idő várható többnyire kevés fátyolfelhővel, estefelé a Dunántúlon már több gomolyfelhővel. Nyugaton zápor, zivatar is kialakulhat. A délkeleti, déli szél többfelé megerősödik, de szélerősödés zivatar környezetében is lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között valószínű.

traktor

Felhős és napos idő váltja majd egymást – fotó: Shutterstock

Kedden keleten is egyre több lesz a felhő, és napközben többnyire borult idő várható, majd estefelé nyugaton lehet szakadozottabb a felhőzet. Többfelé valószínű eső, zápor, helyenként – elsősorban a keleti országrészben – zivatar. Az északnyugatira forduló szél több helyen viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet nagyobbrészt 17 és 24 fok alakul, a Tiszántúlon lesz a melegebb.

Szerdán csökken a felhőzet, gomolyfelhős, napos idő várható, csapadék már nem valószínű. A délnyugatira forduló szél megélénkül, északnyugaton meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 26 fok között valószínű.

Csütörtökön több órára kisüt a nap, majd délután, este északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, kora este északnyugaton már zápor, zivatar is valószínű. A délnyugati szél erős, helyenként viharos lesz, majd este a Dunántúlon már az északnyugati szél lesz többször viharos. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között valószínű.

Pénteken erősen felhős lesz az ég, és több helyen valószínű eső, zápor. Kezdetben még megélénkül az északnyugati szél, majd mérsékelt változó irányú lesz a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 22 fok között valószínű, keleten lesz a melegebb.

Szombaton gyakran lesz erősen felhős az ég, és többfelé valószínű eső, zápor. Az északnyugati szél nyugaton helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 21 fok között valószínű, délkeleten kissé melegebb is lehet.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu megújult Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat támogatói az ADAMA Hungary Zrt. és az Auditker Kft.