Országos előrejelzés: Hétfő

Gomolyfelhős, napos idő lesz kevés fátyolfelhővel. Néhol - főleg a középső országrészben - záporeső előfordulhat. Az északi szél nagy területen megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10, 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23, 28 fok között alakul.

Várható időjárás kedden:

A sok napsütés mellett kevés gomolyfelhő várható. Csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 9, 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25, 29 fok között alakul.

Szerdai előrejelzés:

Sok napsütés várható gomolyfelhőkkel csapadék nélkül. Mérsékelt marad a délnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10, 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25, 30 fok között alakul.

Lement az árpa és máris aratni kéne a repcét – fotó: Németh Kristóf / Agroinform Facebook oldal

Csütörtöki idő:

Északon, északkeleten több lesz a felhő, ott elszórtan zápor, zivatar is kialakul. Másutt csak kevés gomolyfelhő zavarja a napsütés. A délnyugati, majd az északnyugatira forduló szél többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12, 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27, 32 fok között alakul.

Pénteken várható időjárás:

A sok napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, de csapadék kialakulása nem valószínű. A déli, délnyugati szél napközben időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13, 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28, 33 fok között alakul.

Szombati előrejelzés:

Átmenetileg megnövekszik a felhőzet, és szórványosan záporok, zivatarok is kialakulhatnak. Az északnyugati szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14, 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26, 33 fok között alakul.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu megújult Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat támogatói az ADAMA Hungary Zrt. és az Auditker Kft.