Ma éjjel nyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, de a Tiszántúlon reggelig még maradhatnak gyengén felhős, derült tájak is. A Dunántúlon egyre többfelé veszi kezdetét havazás, de a nyugati tájakon átmeneti ónos eső is előfordulhat. A déli, délnyugati szél többnyire mérsékelt marad. Hajnalra általában -2, -10 fokig hűl le a levegő, de a derült, hóval borított területeken ennél több fokkal hidegebb is lehet.

időjárás

Sokfelé érkezhet havazás – fotó: Kerekes Levente

Kedden többnyire erősen felhős vagy borult időre számíthatunk. Sokfelé várható havazás, amely elsősorban a Dunántúlon, majd a Duna-Tisza közének nyugati tájain is átválthat havas esőbe, esőbe, de néhol átmeneti ónos eső sem kizárt. Élénk, néhol erős lökések kísérik a déli, délnyugati szelet, amely az Alföldön időnként a havat is hordhatja. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és -10 fok között alakul, de a derült, havas területeken -15 fok köré is lehűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet +3 és -6 fok között valószínű, nyugaton lesz enyhébb az idő.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu megújult Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat támogatója az Auditker Kft.