A jelenlegi előrejelzési számítások alapján először a Győr-Budapest-Szolnok vonal széles sávjában szakadozik fel az összefüggő felhőtakaró, majd napközben másutt is feldarabolódik a rétegfelhőzet. Tartósan napos idő azonban nem várható, mivel délutánra sok gomolyfelhő képződik. Estétől többfelé kiderül az ég. A nap folyamán fokozatosan csökken a csapadék területi kiterjedése, estére az országban már nem valószínű számottevő eső.

időjárás

Kora reggel néhol köd képződhet, északon gyenge fagy is lehet – fotó: Komka Péter/MTI

A gyenge vagy mérsékelt légmozgásra számíthatunk, emiatt a kora reggel kevésbé felhős helyeken köd képződik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 7 fok között alakul, de a gyengén felhős, szélvédett északi megyékben gyenge fagy is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között várható.

Összességében tehát nem javul az időjárás, pedig helyenként már csütörtök reggelig több eső esett le októberben, mint máskor egész hónapban – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat. Csütörtök reggelig Borsod-Abaúj-Zemplén megyében például az egész októberi havi átlagos mennyiség vagy még annál is több esett, Miskolcon például már 79 milliméternyi. Kékestetőn szerdán már havazott is: a meteorológiai szolgálat csütörtök délelőtti adatai szerint 4 centiméteres hóvastagságot mértek.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu megújult Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat fő támogatója: ADAMA Hungary Zrt., további támogató: Auditker Kft.