Szombaton túlnyomóan borult, párás időre van kilátás, csak késő délutántól, estétől kezd el északnyugat, észak felől szakadozni, csökkenni a felhőzet. Elszórtan, legnagyobb eséllyel az Északi-középhegység és az Észak-, Északkelet-Alföld tágabb térségében fordulhat elő hószállingózás, havazás, átmeneti havas eső, főként délebbre gyenge eső is lehet.

Máshol szitálás, kezdetben ónos szitálás továbbra is előfordulhat. Többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és +2 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +5 fok között várható.

Vasárnap elsősorban a nyugati, délnyugati megyékben számítani lehet hosszabb-rövidebb napos időszakokra, hazánk északkeleti felén inkább erősen felhős, illetve borult idő lesz a jellemző. Az ország nagy részén nem valószínű számottevő csapadék, de főleg az északi és keleti megyékben szórványosan előfordul hózápor, kisebb havazás, néhol havas eső, elvétve esetleg ónos eső.

Az északnyugati szél főként az Észak-Dunántúlon megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -6 és +1, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +5 fok között várható.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat főtámogatója a Kaposflex Kft., támogatója az Agrováció Kft.

Indexkép: MTI/Sóki Tamás