Várható időjárás az ország területén kedd estig:

Ma túlnyomóan borult lesz az ég, sokfelé esővel, záporral, a Dunántúlon és a főváros környékén kiadós mennyiségű csapadékkal. Legfeljebb délkeleten lesznek rövid felszakadozások a felhőzetben, ott akár hosszabb csapadékmentes időszakokkal. Napközben további 10-20 mm, a Dunántúl középső és keleti részén, illetve északon helyenként 20-30 mm körüli csapadék várható. Ennek megfelelően a nyugati, északnyugati, illetve a délkeleti országrészt leszámítva a csapadék összmennyisége helyenként elérheti a 70-80 mm-t is. Az esti óráktól gyengül a csapadék intenzitása, illetve egyre több helyen eláll az eső, éjjel északnyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet.

eső

Ma még jelentős mennyiségű csapadék várható – fotó: Shutterstock

Kedden a változó felhőzet mellett több-kevesebb időre kisüt a nap, délkeleten lesz eleinte sok a felhő, ott reggel még kisebb eső is előfordulhat. A délkeleti tájak kivételével az északi, északkeleti szél nagy területen erős, a Dunántúlon viharos lesz. Az északnyugati szelet kísérő legerősebb széllökések kedd délutánig több helyen meghaladják a 60-70 km/h-t. Főként a Balatonnál, illetve a hegyvidéki területeken 80 km/h fölötti széllökések is várhatók. Estétől az északkeleti megyékben is lehetnek már viharos, 60-70 km/h körüli széllökések. Kedd délutántól azonban mindenhol veszít erejéből a szél, és a viharos fokozat alá mérséklődnek a széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 10 fok között alakul, a szélcsendes, gyengén felhős tájakon lesz a hidegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 10 és 15 fok között várható.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu megújult Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat támogatói az ADAMA Hungary Zrt. és az Auditker Kft.