Nagykanizsán érik a banán. Dékány István és felesége, Dékány Istvánné nyolc évvel ezelőtt ültette ki lépcsőházuk elé a fát, amely idén tavasszal virágzott is.

banánbanán

fotók: MTI/Varga György

Csütörtökön gomolyfelhős idő várható többórás napsütéssel. Estefelé a nyugati, délnyugati országrészben lehet néhol zápor, zivatar. Mérsékelt marad a változó irányú szél, szélerősödés csak zivatar környezetében várható. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 20 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet nagyrészt 28 és 32 fok között várható.

Pénteken a gomolyfelhő mellett sok napsütés várható. Elsősorban a középső és az északkeleti országrészben fordulhat elő zápor, esetleg zivatar. A déli, délkeleti szél néhol megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 17 és 23 fok között, északkeleten 15 fok körül alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 35 fok között valószínű.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu megújult Időjárás rovatában!

Időjárás rovatunkat az Arysta LifeScience Magyarország Kft. támogatja.