Kedd estéről szerdára virradó az ország nagyobb részén borult, párás, többfelé ködös idő várható, de a déli megyékben - az éjszaka előrehaladtával egyre kisebb területen - lesznek még kevésbé felhős tájak. Hószállingózás, ónos szitálás helyenként előfordulhat.

Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de a Dunántúl északi részén időnként megélénkülhet a déli szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5 és 0 fok között alakul.

Szerdán főleg a Dunántúl nyugati felén, kétharmadán már nagy területen szakadhat fel a rétegfelhőzet, emellett a Dél-Alföldön is javulhatnak a látási viszonyok bizonytalan mértékben. Az ország északi, északkeleti harmadán - azon belül is kiemelten az Északi-középhegység tágabb környezetében, valamint a középső területeken - ugyanakkor változatlanul borús idő várható többfelé zúzmarás köddel. A borult, ködös tájakon hószállingózás, szemcsés hó, ónos szitálás előfordulhat.

Távolabbi kilátások csütörtöktől vasárnapig:

Az ország nagyobb részén borult, párás, foltokban ködös idő várható, csak kisebb körzetekben süthet ki hosszabb-rövidebb időre a nap, majd vasárnap már nagyobb területen lehet több-kevesebb napsütés. Elszórtan várható szitálás, ónos szitálás, hószállingózás, szombaton a Dunántúlon kisebb havazás, havas eső, eső. Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területén nem lesz.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -7 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában -2 és +3 fok között, a napos helyeken 5 fok körül valószínű, majd vasárnap 1, 7 fokra számíthatunk.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat főtámogatója a Kaposflex Kft., támogatója az ICL Specialty Fertilizers.