Éjszaka mindenütt beborul az ég, és a Dunántúl délnyugati részeit kivéve sokfelé kell esőre számítani. (600 méter fölött, kiemelten a Mátra és a Bükk csúcsain éjszaka átmenetileg havas eső, hó is eshet.) A csütörtök borult, esős idővel indul az ország legnagyobb részén, majd a déli óráktól nagyobb valószínűséggel a középső területeken felszakadozik, csökken a felhőzet, és az idő előrehaladtával már mind kevesebb helyen eshet; a legtovább a Tiszántúlon és Borsodban várható többfelé csapadék.

időjárás

Éjszaka néhol 4 foknál is hidegebb lesz – fotó: iStock

Az északnyugati, nyugati, a Tiszántúlon a déli szél többfelé erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 4 és 7 fok között várható, de az Északi-középhegységben ennél néhol hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet északkeleten 6 fok körül, eközben a Dunántúlon többnyire 10 és 13 fok között alakul, a Dráva mentén lesz a legmelegebb.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu megújult Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat fő támogatója: ADAMA Hungary Zrt., további támogató: Auditker Kft.