Ma éjjel többnyire erősen felhős lesz az ég, és főként északon és keleten alakulhat ki néhol havas eső, havazás, a főváros térségében eső is. Többfelé lesz erős a nyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -4 és +2 fok között alakul, de északkeleten a szélvédett, hóval borított tájakon ennél hidegebb is lehet. A legtöbb helyen késő este áll be a minimumhőmérséklet, és reggelre melegszik az idő.

időjárás

A havazás után már az olvadás indult be – fotó: Józsa Zoltán

Szerdán jobbára erősen felhős idő várható, de nyugaton kissé szakadozottabb lesz a felhőzet. Helyenként vegyes halmazállapotú csapadék is előfordulhat. A nyugati szelet a délelőtti órákban nagy területen kísérik erős, néhol viharos lökések, jelentősen délutántól mérséklődik a légáramlás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 12 fok között alakul, délnyugaton számíthatunk a magasabb értékekre.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat támogatója az Auditker Kft.