Ma éjszaka az ország nagy részén kiderül az ég, legfeljebb a Duna-Tisza közén maradhatnak felhősebb körzetek. Az éjféli órákra mindenütt megszűnik a csapadék. Az északias szél a Dunántúlon és északkeleten élénk maradhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10 és 16 fok között várható, de a szélvédett északi völgyekben 7, 9 fok is lehet.

Hétfőn gomolyfelhős, napos időre van kilátás, helyenként zápor, egy-egy zivatar kialakulhat. Az északi szél megélénkül, a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten erős széllökés is lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10 és 15 fok között alakul, de az északi völgyekben 8, 9 fok előfordul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 27 fok között várható.

Kedden gomolyfelhős, napos idő várható, főként a Dunántúlon néhol zápor, zivatar előfordulhat. Az északnyugati, nyugati szél élénk lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 14 fok között valószínű, de az északi völgyekben hűvösebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között alakul.

Szerdán gomolyfelhős, napos idő ígérkezik főleg északkeleten néhol záporral. Az északnyugati szél többfelé megélénkül, északkeleten időnként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 16 között alakul, az északi völgyekben az alacsonyabb értékekkel. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között valószínű.

Csütörtökön erőteljesebb nappali gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, de emellett is sok napsütés várható. Inkább csak a Dunántúlon van esély helyenként záporra, zivatarra. Mérsékelt marad a változó irányú szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között valószínű.

Pénteken erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, helyenként fordulhat elő zápor, zivatar. A délkeleti, déli szél megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között valószínű.

Szombaton sok napsütés, többnyire kevés gomolyfelhő valószínű, legfeljebb egy-egy zápor, zivatar lehet. A déli szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között várható.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat főtámogatója a Kaposflex Kft., támogatója az ICL Specialty Fertilizers.