Az elmúlt bő tíz nap során az ország jelentős részén hullott kiadós csapadék. Végre megázott a talaj és mérséklődött a nyári növényeket sújtó aszály, azonban komoly károkat okozó viharok, jégesők, felhőszakadások is előfordultak. Egyes területek kimaradtak a csapadékból, e mellett a nyár első felét máshol is jellemző csapadékhiány bizony meg fog jelenni majd a termésátlagokban. A folytatásban egyre melegebb, eleinte száraz, majd hétfőtől már kissé nedvesebb levegő érkezik fölénk – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat agrometerorológiai elemzésében.

Péntek

Gomolyfelhős, napos idő várható, helyenként azonban összeállhatnak a gomolyfelhők, de legfeljebb néhol lehet futó zápor, esetleg péntek délután a nyugati határszélre egy-egy zivatar besodródhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 25 és 30 fok között valószínű.

Szombat

Gomolyfelhős, napos idő várható, csapadék nem valószínű. A délire, délkeletire forduló szél a Dunántúl északi részén időnként megélénkül, az Alpokalján erős közeli széllökések is lehetnek. A hőmérséklet hajnalban 11 és 18, délután 26 és 31 fok között alakul.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában!

Indexkép: Agroinform/Gáspár Elizabet