Estig túlnyomóan derült, száraz idő lesz. Estétől párássá válik a levegő, és főként az Alföldön (zúzmarás) ködfoltok képződnek. Vasárnap délelőtt a pára- és ködfoltok feloszlanak, a nap első felében fátyolfelhős időre készülhetünk, amely néhol szűri a napsütést. Délutántól az Alföldön és délen, estétől pedig már máshol is megnövekszik a felhőzet. Csapadék nem lesz. Éjszaka gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás, vasárnap pedig a délnyugatira forduló szél nagy területen megélénkül.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és -7 fok között alakul, de az északkeleti völgyekben néhol -7 foknál alacsonyabb hőmérséklet is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 4 és 8 fok között alakul.

Vannak, akik még az aratással sem végeztek, de a szerencsésebbek már a szántás utolsó hektárjait tapossák... – fotó: Szűz Dávid

Időjárási helyzet Európában:

Kontinensünk nagy részén változékony az idő. Skandináviában egy ciklon frontrendszere okoz többfelé havazást, míg az Uráltól egészen a Balkán-félszigetig egy hullámzó front mentén jelentenek csapadékot.

Olaszország fölött mediterrán ciklon örvénylik, hatására arrafelé helyenként 60 mm-t meghaladó csapadék hullott. Szárazföldünk középső és délnyugati tájai fölött magasnyomás húzódik, ezeken a vidékeken jellemzően napos, száraz az idő.

Az említett anticiklon határozza meg hazánk időjárását is, alapvetően száraz idő várható, egyre enyhébb levegő áramlik felénk.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat főtámogatója a Kaposflex Kft., támogatója az Agrováció Kft.