Az előttünk álló két napban nagy változásokra nem lehet számítani, ugyanis minden nagyobb időjárási frontrendszer messze Nyugat-Európában vagy a kontinens keletebbi részén található, ezek nem lesznek hatással hazánk időjárására. Péntektől azonban már nagyobb eséllyel lehet számítani záporokra, de akár még jégesőre is.

Szerda

Szerda reggelre 10-18 fok közé hűl a levegő hőmérséklete, ami napközben 30 fokig is emelkedhet. Szinte mindenhol száraz, nyáriasan meleg időre lehet számítani, az ország délnyugati, északi részén és az Alföldön fordulhat elő csekély mennyiségű csapadék a helyenként kialakuló, kisebb zivataroknak köszönhetően.

Csütörtök

Csütörtökön nem kell számítani változásra, a szerdaihoz hasonló időjárás lesz a jellemző, csak néhol alakulhatnak ki záporok, zivatarok.

Péntektől

A hétvégére némileg megváltozik az időjárás, néhány fokkal hűvösebb idő következik, 25-29 fok körül alakulnak majd a maximumok. Szombaton és vasárnap helyenként felhőszakadás és jégeső is előfordulhat.

 

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat főtámogatója a Kaposflex Kft., támogatója az Agrováció Kft.

Indexkép: Agroinform