Éjjel kelet felől csökken a felhőzet, de a Dunántúlon reggelig erősen felhős, ezen belül az Alpokalján és a Kisalföldön borult marad az ég. Párássá válik a levegő, foltokban köd is képződhet. Este a Dunántúlon és északon többfelé eshet még az eső, de ez fokozatosan az északnyugati országrészre szorul vissza. Nyugat-Magyarországon időnként megerősödik az északi szél, de az éjszaka folyamán fokozatosan mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 9 fok között alakul.

időjárás

Változékony lesz az idő – fotó: Ötvösné Kiss Mária

Csütörtökön a Dunántúlon továbbra is erősen felhős vagy borult marad az ég, ettől keletebbre változó mennyiségű felhőzet várható, és hosszabb-rövidebb napos periódusokra is számíthatunk. Elszórtan alakulhat ki kisebb eső, zápor. A légmozgás többnyire mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 21 fok között alakul, a borongós nyugati tájakon lesz a hűvösebb.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat főtámogatója a Kaposflex Kft., támogatója az ICL Specialty Fertilizers.