Többfelé erős, hétfő reggelig a Zempléni-hegység környékén, a Tiszántúlon és az Alpokalján akár viharos széllökésekre lehet számítani. Az Északi-középhegység hóval borított részein eleinte még hófúvás is lehet. A középső országrészben gyengébb lesz a légmozgás, másutt délutántól mérséklődik jelentősen a szél. Napközben többnyire mínusz 3 és plusz 1 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden eleinte derült, napos idő várható, majd több lesz a felhő, de csapadék nem valószínű. A minimum-hőmérséklet mínusz 12 és mínusz 6, a maximum-hőmérséklet mínusz 3 és plusz 1 fok között valószínű.

Szerdán felhős idő várható, helyenként gyenge havazás is előfordulhat. A leghidegebb órákban mínusz 9 és mínusz 4, napközben mínusz 2 és plusz 3 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön és pénteken nem várható csapadék, sok lesz a napsütés. A minimum-hőmérséklet csütörtökön mínusz 11 és mínusz 5, pénteken mínusz 12 és mínusz 5 fok között valószínű. Csütörtökön 0 fok körül, pénteken mínusz 1 és plusz 3 fok között alakulnak a maximumok.

hőmérő

A hideget  a hétvégén is élvezhetjük majd – fotó: Shutterstock

Pénteken többnyire gyengén felhős idő várható sok napsütéssel, csapadék nem lesz. A délnyugati szél néhol megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5 és -12, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +3 fok között alakul.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu megújult Időjárás rovatában!

Időjárás rovatunkat az Arysta LifeScience Magyarország Kft. és az Auditker Kft. támogatja.