Ma éjszaka általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak kisebb körzetekben szakadozhat fel a felhőzet. Az éjszaka első részében még sokfelé valószínű eső, zápor, keleten zivatar (heves is), majd hajnaltájt már kissé kevesebb, de még mindig több helyen eshet. A szél fokozatosan északira, északkeletire fordul, és hajnaltól meg is erősödik a Dunántúlon és északkeleten. A legalacsonyabb hőmérséklet 14, 19 fok között alakul.

Csütörtökön erősen felhős vagy borult égkép lesz a jellemző, csak kisebb körzetekben szakadozhat fel átmenetileg a felhőzet. Összességében sokfelé valószínű több alkalommal eső, zápor, keleten emellett helyenként zivatarok is kialakulhatnak, igaz már kevésbé heves kísérőjelenségekkel. Zivatarok főként az Alföldön és az Északi-középhegység előterében fordulhatnak elő, ezeket néhol rövid idő alatt jelentős mennyiségű csapadék (>20-30 mm), viharos széllökés (60-80 km/h), esetleg jégeső kísérheti, másutt nagy területen - főként a Dunántúlon - valószínű tartós eső, ahol 24 óra alatt jelentős mennyiségű (>20 mm) csapadék is eshet.

Napi csapadékmennyiség térkép (2018.06.14.)

időjárás

A napi csapadék térkép az aznap, 24 óra alatt várható csapadék mennyiséget mutatja milliméterben a 19 megyeközpontra vonatkozóan. A további településekre vonatkozóan szín mutatja a várható csapadék mennyiséget (a zöld 0-3 mm, a sárga 3-7 mm, a narancssárga 7-12 mm, a piros az ennél nagyobb mennyiséget jelöli).

Hajnaltól a szél egyre nagyobb területen északiasra fordul és az Alföld délkeleti részeit leszámítva megerősödik, sőt a Dunántúlon és a Zempléni-hegység körül viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 26 fok között várható, de a 24, 25 fok körüli értékek csak az Alföld délkeleti, keleti részein lesznek jellemzőek.